Едва ли има човек, който не е забелязал колко популярна стана Street Food кулурата през последните няколко години. Тя се появява все повече по градски културни фестивали като Kapana Fest, както и по планински и морски мероприятия. Но какво ни кара всички да обичаме “уличната храна”?

  1. По-евтино отколкото в ресторант

Street food културата произлиза още от Античността. Тогава по улиците на древните гръцки градове се приготвяли малки риби, с които хората са похапвали на крак. Свидетелства за такъв начин на хранене са открити и в Помпей, Египет, Древен Китай. Както виждаш локациите нямат много общо, но това, което споделят е, че са големи препълнени градове. Жителите им са търсели евтино и бързо похапване, което са открили в “уличната храна”. Всъщност именно урбанизацията и търсенето на по-евтини алтернативи за похапване са едни от основните причини, които накараха и съвременните общества да се влюбят в street food културата и да търсят каравани за храна, когато искат да хапнат нещо вкусно и на крак.

  1. Помага ни да създаваме своите истории

Храненето е едно от най-социалните ни занимания. Затова винаги предпочитаме да похапнем с колеги на обяд, отколкото сами. Или пък да вечеряме с приятели и да споделяме своите забавните си истории. Street food културата ни позволява да излезем от дома и да хапваме навън с близки. А около караваните за храна често се случват и някои от любимите ни запознанства. Именно затова ние от Travel Cocktails избрахме да създадем първия пътуващ каравана-бар в България, за да можем да помагаме на хората да създават своите истории по време на събития. И сме виждали магията десетки пъти да се случва – колеги се заговарят по време на фирмени партита и след това разбираме, че са станали добри приятели например. А как ние допринасяме тази магия да се случва, прочети тук.

  1. Уличната храна отразява културата на хората

По-горе споменахме, че street food културата произлиза от градове като Древен Рим, Древна Атина, Александрия и Помпей. И навсякъде тя е била различна. По същия начин, ако сега се пренесем в Лондон, ще се изнанадаме, че на повечето места се продава Fish and Chips, а ако отскочим до Амстердам ще открием популярните им картофки. Всъщност ако си турист и искаш да усетиш кулинарната култура на някое място, най-добрият избор е уличната храна. Защото тя се базира предимно на класически рецепти, които са любими на жителите на конкретна локация.

  1. Разнообразие за всеки вкус

Едно от може би най-големите предимства на уличната храна е разбообразието. Има по нещо за всеки без значение дали си вегетарианец, веган, обичаш да има месо и т.н. Тази култура освен това позволява на създателите на тези ястия смело да експериментират. Смесват традиционни с нетрадиционни вкусове , правят веган предложения на класически месни ястия и поставят нови по-високи стандарти в очакванията на клиентите си. Но street food културата вече не засяга само храна. Безалкохолни и алкохолни напитки се появяват в менютата на различни каравани по цял свят. Все повече са и специализираните “улични” барове, в които бармани и баристи с радост експериментират с всякакви вкусове, за да зарадват небцето на своите клиенти с нови и иновативни напитки. Именно това прави и екипа на Travel Cocktails. Ние не се страхуваме да работим с всякакви вкусове, затова обичаме, когато клиентите ни търсят персонализирани коктейли в менюто си. А ние с радост създаваме коктейли само и единствено за тяхното събитие. Научи повече за услугите ни тук

Но от всичко изброено може би най-важната причината да се влюбим в street food културата е фактът, че тя превръща готвачи, бармани и баристи в артисти, а платната им са картонените кутии и чаши. A най хубавото? Изкуството си остава за клиента и винаги има послевкус на щастие.

Свържете се с нас

За повече информация относно провеждането на корпоративните събития можете да ни пишете в контактната форма тук: